Z6_PPGAHG8001ES40Q54SV1NT0QL6
Z7_PPGAHG8009S11062THSUA504E4

ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ – ВАРНА ПОДКРЕПЯ КАМПАНИЯТА „АЗ ВЯРВАМ И ПОМАГАМ“

Дата на публикуване: 05.12.2023
Последна актуализация: 05.12.2023

В 14,00 часа днес пред сградата на Областна администрация – Варна на ул. „Преслав“ 26  ще бъде монтиран емблематичният метален контейнер „Сърце“ за събиране на пластмасови капачки. По този начин Областна администрация – Варна дава израз на последователната си институционална подкрепа за социално значимата и отговорна кауза на кампанията „Аз вярвам и помагам“.
            През тази година благотворителната кампания „Аз Вярвам и Помагам“ си поставя за цел да събере 500 хиляди лева за изпълнението на 3 добри каузи: 

  • Първият в България изцяло оборудван мобилен пункт за кръводаряване "Аз Вярвам и Помагам" в помощ обикалянето на градове и села и събирането на повече кръв за хиляди пациенти, който ще дарим на РЦТХ - Варна .
  • Втората Детска /неонатална/ линейка "Аз Вярвам и Помагам" в помощ а хиляди бебета, която ще дарим в СБАГАЛ "Проф. Д-р Д. Стаматов - Варна"
  • Закупуването на медицинска апаратура и оборудване за отделението по Детска хирургия  в МБАЛ "Св. Анна - Варна", където се оперират и лекуват хиляди бебета и деца от 0г до 18г.

              С подкрепата на хиляди българи, инициативата успя да осигури повече от 260 000 лева.
              Владислав Николов, инициатор и председател на кампанията „Аз вярвам и помагам“ ще бъде специален гост днес в Областна администрация, а заедно с него очакваме и част от екипа пожарникари подготвили и реализирали заснемането на благотворителния календар като част от каузата "Аз вярвам и помагам". На всяка страница на благотворителния "Календар с кауза" има професионално заснета фотография с пожарникари от цяла България.
            Благотворителна кампания "Аз Вярвам и Помагам" е създадена през 2015 г. Чрез нея се събират капачки за рециклиране, а със събраните пари се купува медицинска апаратура в помощ на недоносените бебета в отделенията по неонатология. За 7 години инициативата е събрала над 241 тона капачки, а болниците са получили 22 вида модерно оборудване.

Капачки