Z6_PPGAHG8001ES40Q54SV1NT0QL6
Z7_PPGAHG8009S11062THSUA504E4

ЕКИПЪТ НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ ЗАПОЧВА СЕРИЯ ОТ СРЕЩИ С ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА МАЛКИТЕ НАСЕЛЕНИ МЕСТА В ОБЩИНИТЕ ОТ ОБЛАСТТА

Дата на публикуване: 16.02.2024
Последна актуализация: 16.02.2024

Инж. Пеньо Ненов кмет на Община Бяла и неговият екип бяха домакини на работна среща с областния управител на област Варна проф. Андрияна Андреева и със заместник-областния управител Огнян Рачев. Специално поканени бяха и всички кметова и кметски наместници на по-малките населени места в общината - селата Горица,  Господиново, Дюлино и Попович. 
Тази работна среща е първа по рода си в цялата област Варна. Инициативата за нея е на областния управител и е насочена към обсъждане на местни проблеми, към намиране на конструктивни решения с активното участие на представители от малките населени места в Община Бяла. 
В разговора бяха дискутирании въпроси, свързани със състоянието на транспорта в региона и подготовката на общината за предстоящия туристически сезон.
Професор Андреева коментира, че транспортната свързаност между населените места в общините на територията на цялата област е с проблеми, на които предстои да се търсят адекватни решения, в това число и със съдействие от страна на държавните институции. Бяха представи плановете на Община Бяла за ремонта на автогарата, нейното въвеждане в експлоатация, както и маршрута на новото туристическо влакче, което общината успя да закупи по проект в края на 2023 година. 
Бяла се готви усилено за предстоящия туристически сезон и има изготвен план за неговото развитие. За да се насърчи разнообразието и интереса към историческото, културното и природното богатство на региона бяха споделени идеи за разработване на туристически маршрути в областта, в които да бъдат включени и по-малко популярни обекти.
В рамките на срещата беше представен и културният календар на Община Бяла, както и туристическият портал www.gotobyala.com. Това са важни информационни ресурси за местните жители, за гостите и летовниците в Бяла. Културният календар на общината е разнообразен, а в него са включени събития, които ще се проведат във всички населени места от общината.
 

Бяла