Z6_PPGAHG8001ES40Q54SV1NT0QL6
Z7_PPGAHG8009S11062THSUA504E4

МИНИСТЪРЪТ НА ИКОНОМИКАТА И ИНДУСТРИЯТА СЕ СРЕЩНА СЪС СТУДЕНТИ И ПРЕПОДАВАТЕЛИ ОТ ИУ - ВАРНА

Дата на публикуване: 16.02.2024
Последна актуализация: 16.02.2024

 Младите трябва да останат у нас. Тепърва икономиката ще расте. Това заяви във Варна министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов, който днес се срещна с академичното ръководство, преподаватели и студенти в Икономическия университет, цитиран от репортер на "Фокус".
            Акцент в срещата му е представянето на възможностите за практическо обучение на студенти и млади специалисти според Наредбата за студентските стажове в държавната администрация, както и за индивидуални студентски стажове в Министерството на икономиката и индустрията. На форума в най-стария икономически вуз у нас присъстват и представители на Държавната консолидационна компания, Национална компания "Индустриални зони“.
            Министър Богданов отново потвърди прогнозата си за 2 процента ръст на българската икономика през тази година, въпреки трусовете в редица водещи европейски страни.
             Усилията на министерството са насочени към търсене на нови пазари в Азия, зад Океана, допълни той. 
               На срещата в Икономическия университет във Варна присъстват и символичният домакин – ректорът на университета проф. д-р Евгени Станимиров, областният управител проф. Андрияна Андреева и зам.-областният управител Огнян Рачев.
Снимка Димитър Щерев - агенция "Фокус"

ИУ-Варна