Z6_PPGAHG8001ES40Q54SV1NT0QL6
Z7_PPGAHG8009S11062THSUA504E4

АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА УСЛОЖНЕНАТА ОБСТАНОВКА В ОБЛАСТ ВАРНА

Дата на публикуване: 26.11.2023
Последна актуализация: 26.11.2023

Вече ви информирахме, че от тази сутрин община Вълчи дол, където 21 населени места са без електрозахранване обяви бедствено положение. Сега допълваме новината, че кметът Калоян Цветков обяви утрешния ден за неучебен за учениците от учебните  заведения на територията на община Вълчи дол.
 Усложнена остава и обстановката на територията на община Аксаково, съобщава кметът Атанас Стоилов. Данните са били обобщени към 9,00 часа тази сутрин: 
 Заради бурния вятър и снегонавяванията 9 населени места в този район са буквално откъснати от света. Това са селата Радево, Ботево, Зорница, Засмяно и Любен Каравелово, Водица, Новаково, а в Генерал Кантарджиево –може да се влезе от долния път. 13 села отново от територията на община Аксаково – Игнатиево, Припек, Изворско, Крумово, Радево, Ботево, Зорница, Засмяно и Любен, Каравелово, Водица, Доброглед и Новаково и Янчова поляна са без електрозахранване, а частично без ток са райони в град Аксаково. Пред кметството в Игнатиево две паднали дървета са съборили електропровод високо напрежение. В Доброглед няма нито вода, нито ток.
 Съобщава се и за закъсали автомобили в отсечка по пътя Куманово – Каменар.
 В Община Бяла обстановката е нормална. Няма снегонавявания ! Едно село без ток и едно без вода, уточнява кметът на Бяла инж. Пеньо Ненов.
 И на територията на Аврен всичко е под контрол, съобщава кметът Емануил Манолов. Екипите са на място и работят по отстраняване на авариите!
 В община Провадия всички села са без електрозахранване, ток има само в с. Бързица, информира кметът Димо Димов. Температурата е от 0 градуса - до -1. Има сняг, но всички пътища са проходими. Има паднали дървета, които се разчистват с общинска техника.